Želi li on pravu, ozbiljnu vezu?

10/06/2015

Znanstvenici diljem svijeta pokušavaju doznati recept za uspješnu vezu, a psiholog Jonathan Fader misli da zna koja su to tri ključna faktora. Provjerite ima li ih vaš dečko, a usput i imate li ih vi...

Zna li što je vama zaista važno?
Ako mu nešto ispričate, i naglasite da vam je to bitno (pa makar se radilo o onim cipelicama na koje imate pik), a on ne pokaže interes za tu temu, oprez! Takvo ponašanje ukazuje na to da u vezi nedostaje pažnje i podrške. S druge strane, ako pokaže zanimanje i počne postavljati potpitanja – čuvajte ga. To je pokazatelj da ste u sjajnom odnosu.  

Posvađate li se povremeno?  
Da? Onda super. Iako stremimo tome, nijedna veza, pa tako ni one najčvršće, nije ljuljuškanje udvoje na ružičastom oblaku. Psiholozi tvrde da su najkvalitetnije one veze u kojima se parovi povremeno svađaju, ali na kraju uspiju iznaći zajedničko rješenje kojim su oboje zadovoljni. Zdrava doza svađa poboljšava komunikaciju u vezi.

Čini li lijepe, ljubazne stvari za vas?
Nijedna dugoročna, stabilna veza ne bi bila takva bez malih ljubaznosti prema partneru. I to vrijedi za oboje. Geste ljubaznosti podsjećat će vas na to da se volite, ali i da poštujete i razumijete partnera. Česti takvi postupci osiguravaju stabilnost veze i osjećaj trajnog zadovoljstva. Zapitajte se kad vam je zadnji put donio kavu u krevet ili ponudio da opegla veš?    

Cosmopolitan.hr

Komentiraj

Novo